У Рівному представили картини, створені за мотивами фотографій Сергія Лойка

24.09.2017 12:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Рівному під час презентації нового роману Сергія Лойка пройшла виставка картин молодого львівського художника Олега Дробоцького, - повідомляють на сайті Голосно.  Роботи, виконані в техніці олійний живопис, створювалися за мотивами фотографій Сергія Лойка, який у Донецькому аеропорту разом із кіборгами прожив чотири дні.

Картини у чорно-білих тонах і різної величини просто заворожують. Автор – студент третьокурсник. Вивчає особливості художнього текстилю. Полотна  художник писав у гуртожитку Львівської національної академії мистецтв.

null
 Фото з сайту Голосно

- Дві найбільші роботи представлені на виставці форматом 140 на 200 сантиметрів довелося зняти з підрамника, щоб простіше їх транспортувати. Все починалося із ескізів. Спершу, я навіть не думав, що візьмуся за цю тематику. Але воно якось само по собі почало складатися. Адже Донецький аеропорт став символом мужності. Я досить часто буваю у Львівському аеропорту. Просто так люблю піти, подивитися на новий термінал. Там немає нічого такого за чим можна було б заховатися. Усе скляне, тонке. Тож маємо розуміти, що тримати оборону цього об’єкта було вкрай важко,- зауважує Олег.

Хлопець почав шукати додаткову інформацію про Донецький аеропорт. І натрапив на фотографії Сергія Лойка.

- Не міг просто взяти і намалювати те, що зафотографував Сергій, не запитавши дозволу. Бо це його праця, моє діло мале - змалювати. І моєму щастю не було меж, коли він дав дозвіл. Спершу вирішив створити серію із 15 робіт. Але коли взявся, то ця тема мене настільки затягнула, що зупинитися не можу. Приблизно за півтора року я створив 18 картин. І чим далі, тим більше я починаю розуміти, що не хочу ставити собі якісь рамки: 15 чи 20 полотен. Ця тема для мене актуальна, вона мені близька, вона мені болить, - говоорить художник.

null
 Фото з сайту Голосно

З-поміж світлин є і портрет Сергія Лойка. Хоча, за словами художника Олега він планує написати ще один портрет, який буде в повний ріст письменника. Але поки працює над іншим гігантським полотном (160 на 280 сантиметрів).

- Хочеться ці події показати ще масштабніше. Великі полотна більше привертатимуть увагу до цієї війни. Аби більше людей, які живуть своїм життям і не замислюються, над тим, що щодень на фронті гинуть люди, звернули свою увагу на ці події, - резюмує Олег. – Я дякую всім солдатам, які захищають Україну, і дякую Сергію Лойко, що дав дозвіл використовувати його фотоматеріали.

Свій портрет Сергій Лойко вирішив забрати.

- Мені приємно, що Олег продовжує цю тему, яка на жаль ще довго буде темою №1 в Україні, я думаю. Він зробив велику. Можливо, його картини знайдуть своє місце в якомусь музеї у Львові чи Києві. А свій портрет, я звісно ж заберу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews