Підземні ходи та залишки порохового складу: у Рівному продовжують досліджувати підземну частину міста

24.09.2017 15:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Нещодавно проведене георадарне сканування центральної частини міста показало, що Рівне має ще багато цікавих, незвіданих історичних об’єктів. За підсумками дослідження п’яти об’єктів три з них виявилися найаномальнішими. Тобто тими, у яких можна з високою вірогідністю ідентифікувати такі знахідки, як залишки мурованих стін, підземні комунікації, засипані руїни, фундаменти тощо. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Тарас Максименко.

Дослідження проводилися на таких об’єктах: трьох ділянках в Парку молоді, на схід та північний схід від стадіону; ділянці, що прилягає до Рівненської обласної бібліотеки; території навколо Рівненського обласного краєзнавчого музею, території в західній частині Парку Шевченка, в районі проведення археологічних розкопок, території в північно-західній частині Парку Шевченка, що прилягає до вулиці Соборної.

Найаномальнішими визнали такі об’єкти:

  1. Поблизу стадіону "авангард" аномальний об'єкт на глибині 2 метри і протяжністю до 50 метрів (об'єкт 1).
  2. Підземний хід поблизу обласної бібліотеки на глибині до двох метрів - найчіткіше ідентифікований як такий - є верх склепіння та підлога (об'єкт 13).
  3. Залишки порохового складу за барельєфом Шевченка в парку (об'єкт 21).

Як зазначено у висновках дослідження, результати є попередніми, зі різним ступенем вірогідності. Саме тому перед здійсненням повноцінних розкопок рекомендують провести шурування для уточнення отриманої інформації. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews