Аграрний штаб вирішив прискорити розпаювання землі ДП «Шубківське»

25.09.2017 20:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині відбулося чергове засідання антирейдерського аграрного штабу. Його учасники розглянули питання приватизації землі сільськогосподарського підприємства «Шубківське», адже цей процес затягнувся, і ділянки досі не розділені між акціонерами. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Нагадаємо, приватизація підприємства розпочалася з 2008 року. Після зміни форми власності – із державного на публічне акціонерне товариство – власниками акцій стали 395 чоловік. Це працівники та пенсіонери підприємства. Продаж акцій відбувся у 2016 році. Загалом у постійному користуванні підприємства знаходиться 2260 гектарів землі. Її необхідно розділити між акціонерами підприємства.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час засідання штабу звернувся до керівника «Шубківського» якнайшвидше підготувати документи, аби прискорити розпаювання земельних ділянок. Адже після цього селяни набудуть права на землю, здача в оренду якої дасть змогу отримувати гроші. Люди повинні отримати те, що їм належить, наголосив Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, антирейдерський аграрний штаб створили у серпні цього року на Рівненщині. Він працює у режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного фермерами урожаю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews