У Дубні будуватимуть теплову електростанцію (ТЕС)

26.09.2017 08:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Днями цю тему в Дубні детально обговорили на зустрічі міського голови Василя Антонюка, заступників Руслана Мосійчука та Ольги Ляшенко з представником ТОВ “Пауер Дубно”   Андрієм Чубатенком та заступником директора ТОВ “ЕСКО ЮА” Олегом Даниловим. Про це повідомляє Дубенська міська адміністрація.

В зустрічі з інвесторами взяли також участь керівники КП “Дубнокомуненергія” та КП “Дубноводоканал”, працівники відповідних структурних підрозділів міської ради, місцеві ЗМІ.
У Дубні запланували збудувати теплоелектростанцію потужністю 4 МВт, яка вироблятиме теплову та електричну енергію, працюючи на деревній щепі (біомасі).

null
Фото: Дубенська міська адміністрація

 Нагадаємо, що у листопаді 2016 року рішенням сесії міської ради ТОВ “Пауер Дубно” надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 8,0 га в оренду терміном на 25 років для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії в м. Дубно на вул. Семидубська. Наразі технічну документацію на оренду земельної ділянки узгоджено. Початок монтажно-будівельних робіт запланований орієнтовно на березень 2018 року. До того часу буде проведено грунтовний аудит усіх інженерно-технічних мереж для будівництва об'єкту. В середньому тривалість реалізації такого проекту становить 1-1,5 роки.

Вартість теплової енергії, виробленої теплоелектростанцією, буде орієнтовно на 35 % дешевшою. Цією тепловою енергією передбачається забезпечити теплопостачання 10-ти шкіл і садочків міста та підприємств, в т.ч. ПАТ “Дубномолоко”.
Передбачають також, що спорудження та запуск ТЕС дозволить місту підвищити власну енергонезалежність, здійснити енергомодернізацію соціальнозначимих об'єктів інфраструктури міста, скоротити споживання газу і отримати значну економію на оплаті енергопослуг.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews