Горять військові склади під Вінницею. Є постраждалі. Калинівку евакуювали

Закрито рух усіх видів транспорту

27.09.2017 08:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Цієї ночі з 26-го по 27 серпня спостерігалися вибухи на військових складах біля міста Калинівка.

«Йде війна і вона вже під Вінницею! Я бачу і чую її з вікна.Точно той звук,що я чув в Маріуполі з Широкіного. Вся Вінниця у вонючому запаху війни-воняє вибухівкою як на полі бою! Вибухи з неймовірною частотою! Думаю Вінниця і вся округа а особливо Калинівка зараз не спить!» – написав вночі на своїй сторінці у Фейсбук наш земляк з Рівного - психолог Петро Українець, який нині мешкає у Вінниці.

Через вибухи боєприпасів в Калинівці станом станом на 06:00 евакуйовано близько 24 тис. чоловік, одна людина травмована. Евакуація продовжується. Людей з постраждалих районів розміщують в одній зі шкіл Вінниці. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу ДСНС.

"За попередньою інформацією, травмовано одну особу. Постраждала в стані середньої тяжкості госпіталізована до Вінницької центральної районної лікарні", - повідомили в Держслужбі.

Відзначається, що рятувальники ліквідували загоряння 4 житлових будинків, яке виникло внаслідок попадання боєприпасів.

За повідомленням Корупція-інфо, для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 195 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки (у т.ч. літак АН-32 П), Національної поліції — 270 чоловік особового складу та 60 одииниць техніки, Національної гвардії України 136 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки, Міністерства оборони України 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежних танки, ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежних потяга. Крім того, на місці працюють 30 медиків та 10 карет швидкої допомоги.

В даний час закрито рух усіх видів транспорту, в тому числі: автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від міста Калинівка.

Нагадаємо, що напередодні святкував день народження Президент України - Петро Порошенко.  У мережах, щодо причин загорання на складах біля Калинівки, ширяться і чутки про "привіт" з цього приводу від Путіна. До версії про зовнішню диверсію говорять і вищі посадовці країни. Втім, про причину загорання на складах говорити рано. Про все скаже слідство.

Відео http://vgolos.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews