Рівне може стати українськими Каннами!

Вчора стартував Другий міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії»

27.09.2017 11:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

І цей старт вже багато чим подивував рівнян. В аудиторії ГО "Простір", що у центральному корпусі НУВГП на Соборна,11 відбувся круглий стіл на тему «Кінокластер у Рівному. Міф чи реальність?», де всі виступаючі прийшли до одностайності, що таки не міф, а справді реальність!

null
Перед виходом на доріжку біля к/п "Ера". Фото ФБ

 

null
 
 
null
У кінозалі кінопалацу "Ера". Фото автора

Й ініціативи директора цього фестивалю, невгамовного кіношника та організатора усіх кіно заходів Віктора Булиги, які за останній період спостерігаються у донедавна провінційному Рівному, давно пора підтримувати на державному рівні. Адже результати видно. Ті недавні учні кіношколи вже дали на фестиваль свої роботи. За якихось два місяці роботи!

null
Голова РОДА Олексій Муляренко з дружиною. Фото з мережі Інтернет

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який прийшов на відкриття фестивалю до кіно палацу «Ера», підтримуючи дрес-код, разом з дружиною, вітаючи гостей кінодійства, висловив сподівання, що фестиваль, хоч і зовсім молодий, проте стає традиційним та дає хороший поштовх українському кіно. Рівне має потенціал стати українськими Каннами!

null
Фото Фейсбук О. Булиги

І у підтвердження цьому на сцену виходили один за одним знамениті гості рівненського фестивалю Володимир Войтенко (Україна), кінознавець, кінокритик, член правління Української Кіноакадемії, ведучий телепроекту “Арґумент кіно” на каналі 1+1, голова журі Міжнародної конкурсної програми; Римма Зюбіна (Україна), кіноакторка, лауреат Першої Національної Кінопремії “Золота Дзиґа” у номінації «Найкраща акторка»; Тетяна Юрикова (Україна), кіно та телеактриса; Юрій Ігруша (Білорусь), кінопродюсер, режисер, керівник відділу маркетингу та реалізації кіностудії "Білорусьфільм", голова журі Національної конкурсної програми; Вікторія Левинська (Німеччина), кінорежисер, кінокритик. Виступали й інші гості та учасники. І всі висловлювали оптимізм щодо фестивалю, що він стартував успішно та не менш успішно набирає політ і тому має майбутнє!

null
Фото Фейсбук О. Булиги

Що побачили рівняни у перший день фестивалю? (Навіть не зовсім перший, бо свого роду прелюдією до фестивалю, було показ білоруського документального кіно.) А побачили дуже цікаві короткометражні фільми авторів з України, Волині та світу.

null
Фото Фейсбук О. Булиги

Надзвичайно непросто зробити кіно, в якому можна показати людське життя за 2-3 хвилини. Саме такі короткі метри показали в аудиторії ГО "Простір". Зокрема прозаїчна картина нашої війни на сході України і трагедія людей, у яких забрано їхнє мирне життя, дім, показано долі людей у міні-сюжеті «На своїй землі».

null
Фото ФБ

 

null
Фото Фейсбук О. Булиги

Не може нікого залишити спокійним лірична мініатюра «Ліфт», де йдеться про твій людський вибір і як важливо зробити його правильно. Усі творці короткометражок велику увагу приділяють промовистим художнім деталям, які за одну мить можуть сказати про героя дуже багато, як у короткометражці «Говори зі мною» та інших.

null
Фото Фейсбук О. Булиги

Але все це треба бачити й чути. Тож поки у Рівному – нечувано й небачено донедавна – проходить така подія, як міжнародний кінофестиваль і подивитися гарне кіно можна просто так, безкоштовно, – знайдіть час, відкиньте усі справи, а бодай два-три фільми подивіться! А тоді стежте за вердиктом журі, яке з біля півтисячі фільмів відібрало сотню кращих, а тепер будуть відібрані найкращі.

null
Фото Фейсбук О. Булиги

Нагадаємо, фестиваль «Місто Мрії» триватиме п’ять днів – з 26 до 30 вересня. Програму дивіться на RVNEWS.

null
Перегляд коротких фільмів в ауд. ГО "Простір" Фото Л.Марчук

 

null
Фото Фейсбук


 
null
Фото Фейсбук

 

null
Фото Фейсбук




 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews