Рух «Справедливість» збирає допомогу постраждалим від пожежі на складі боєприпасів в районі Калинівки

28.09.2017 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Збір допомоги організований у всіх регіонах України. Принести аби отримати теплі речі, засоби особистої гігієни, продукти харчування, ліки можна у Рівному в Народному домі (вул.. Петлюри, 1), в офісі обласної організації Руху В. Наливайченка “Справедливість. Про це повідомляє сайт Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка.

Волонтери Руху можуть приїхати забрати допомогу в місті та області. 

Вінничани, представники Вінницької організації Руху «Справедливість», як тільки дізналися про трагедію, не гаяли ні хвилини. Просто посеред ночі обдзвонювали партнерів, знайомих підприємців з проханням допомогти. Адже з Калинівки та сусідних районів евакуйовано, за офіційними даними, більше 30 тисяч чоловік. Багато хто виїздив із небезпечної зони не чекаючи евауації, щойно почувши вибухи.

Наразі волонтери “Справедливості” на прохання фронтових волонтерів збирають також харчі для 300 вояків, яких привезли на розмінування території, не забезпечивши їх продуктами харчування.

Нагадаємо, що склади зі зброєю поблизу міста Калинівка загорілися 27 вересня пізно ввечері. За даними експертів, Україна понесла збитків через пожежу на складах у сумі близько 800 млн доларів. І це при тому, що на охорону військових арсеналів з держбюджету виділено 300 млн гривень.

null
Валентин Наливайченко. Фото з мережі Інтернет

“Тепер зрозуміло, що вони пішли не на охорону”, – коментує НС лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко. Він зауважив, що процес зберігання боєприпасів під відкритим небом – ганебна “совкова традиція”, якої мали позбутися за роки війни.

“Нам розказують про якийсь безпілотник. У мене питання: а де військова аеромобільна контрозвідка? Чому вона не з’явилася за 3,5 роки війни? Якщо Україна хоче найближчим часом отримати військову допомогу від міжнародних партнерів, зокрема – летальну зброю, влада має найближчим часом провести швидке і неупереджене розслідування”, – сказав Наливайченко під час ефіру на Першому телеканалі.

З питаннями щодо надання дрпомоги постраждалим просимо рівнян звертатися за телефоном: 068 561 37 78


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews