Симпозіум, присвячений 150-річчю заснування Канади, проходить в Острозькій академії

На симпозіум з канадознавства, що розпочав роботу 27 вересня, з’їхались до Острога відомі науковці та вчені

28.09.2017 23:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Організатор наукової події – Центр канадознавства Національного університету «Острозька академія». Про це повідомляє Район. Острог. 125-річчю поселення українців у Канаді та 25-річчю незалежності України присвятили вчені свої наукові доповіді.

Усіх учасників заходу та присутніх у залі привітав ректор Острозької академії Ігор Пасічник. Директор Центру канадознавства Валерій Полковський також звернувся з вітанням до аудиторії.

null
Фото Район. Острог

До речі, 27 вересня, Валерій Полковський, котрий родом з Гощі,  відзначав 60-річчя. З 1997 року він мешкає у Канаді, у 2010 році створив Центр канадознавства у Острозькій академії. Під час Симпозіуму ректор урочисто нагородив Валерія Полковського титулом почесного професора кафедри англійської філології НаУ «Острозька академія».

«Коли ми починали роботу над Центром канадознавства, він був лише другим у всій Україні. Це було важко, тому що не було жодних напрацювань, але ми не опускали рук і не боялися критики. Наша ціль – скоординувати роботу канадознавців усієї України», – зазначив Валерій Полковський.

null
Фото Район. Острог

Метою Симпозіуму з канадознавства є створення можливості для відомих науковців та молодих вчених, зацікавлених у глибокому вивченні канадознавчої проблематики, обговорити актуальні питання у галузі канадських студій. Серед основних питань, винесених на обговорення на симпозіумі – дослідження з історії, політології, культури, мови та літератури, освітньої сфери, внутрішньої та зовнішньої політики Канади тощо.

Нагадаємо, що Національний університет «Острозька академія» має майже двадцятилітню історію співпраці з Канадою завдяки обмінним програмам, співробітництву з канадськими навчальними закладами, організаціями та фондами.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews