У Костопільському районі на Рівненщині вручну прибирали незахоронений скотомогильник

29.09.2017 06:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Дивне сміттєзвалище, сморід від якого розносився по всій околиці, виявили вчора, 27 вересня, неподалік Костопільського ветсанзаводу. Ліквідовували вручну. Усе завантажили на автомобіль та відвезли на утилізацію. Частину решток прикопали землею, а саму територію звалища продизинфікували, щоб не розповсюджувалася інфекція. Чиновникам району про наявність цього смердючого звалища поскаржилися місцеві жителі. Про це пише Північ-інфо.

Винуватця подібного недбальства розшукує поліція. Та чи дасть це результат, люди сумніваються. Є сумніви і щодо того, чи не повториться знову аналогічна ситуація.

 «Зараз на заводі працює двоє людей, вони увечері вручну вигребли цю смердючу купу, завантажили на машину і вивезли на утилізацію на ветсанзавод. Частину решток, які були в землі, там і залишили, засипавши хлоркою. Ми провели вапнування та дезінфекцію території, там уже порядок, загрози виникнення та розповсюдження інфекцій немає. Це перший подібний сигнал. Хто привіз відходи – поки невідомо. Гадаю, що власник переробного підприємства навряд чи давав би вказівку викидати відходи біля заводу, може, то водій самостійно прийняв таке рішення. Проте поки завод не працює, немає гарантій, що такого й надалі не буде», – розповів виданню «Костопільщина 21 століття» керівник управління Держпродспоживслужби в районі Віктор Вєтров.

null
Фото Північ-інфо

Сам ветсанзавод поки не працює, а тому невідомий водій, який привіз тваринні відходи не вигадав нічого кращого, як скинути їх неподалік підприємства.

«Свою частину модернізації обладнання для усунення смороду в процесі утилізації тваринних решток ми провели, щоб запустити завод у тестовому режимі, роботи залишилося на три дні. Але виконавець – товариство «БК Домінант» – постійно зволікає. Вони одержали гроші, але до робіт не приступають. Я щодня телефоную, та все марно. Тому й не можу сказати, коли завод запрацює, бо це не від мене залежить», – зазначив директор Костопільської філії ДП «Укрветсанзавод» Юрій Мусій.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews