На Рівненщині популяризуватимуть медреформу

29.09.2017 13:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині розпочалася реалізація проекту «Сприяння інтеграції України в європейські мережі охорони здоров’я». Проект, про який нині розповідали у Рівному,  спрямований на подолання проблеми спротиву громади та медичної спільноти євроінтеграційним реформам системи охорони здоров’я.  

Україна посідає друге місце в європейському регіоні за рівнем смертності, за останні 20 років смертність збільшилась на 12,7% (у Європейському Союзі за цей же період показник смертності знизився на 6,7%). 25% від загальної смертності складає смертність серед працездатного населення. В останні роки серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності (66,5%), далі йдуть новоутворення (13,9%), а зовнішні причини смертності знаходяться на третьому місці (6%).

null
 Фото БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне" 

-   Багаторічний провал вакцинації, епідемія туберкульозу, вірусних гепатитів В та С перетворюють нашу країну на потенційно небезпечне вогнище інфекційних хвороб в Європейському регіоні. Реформа, яка передбачає руйнування корупційних схем, зустрічає значний опір з боку фармакомпаній, чиновників і не має значної підтримки серед профспілок, медичних асоціацій та населення. Досягти прискорення проєвропейських змін в системі охорони здоров’я Рівненщини  збираємося шляхом формування громадської підтримки реформ. Для цього будемо організовувати тренінги, семінари, інформуватимемо громадськість за допомогою ЗМІ. Розвиток системи громадського здоров'я в Україні один з пріоритетів реформи, відтак одним з першочергових наших завдань є створення в Рівному Обласного центру громадського здоров'я, який займатиметься популяризацією здорового способу життя, профілактикою, збільшенням тривалості активного та працездатного віку, - зазначає голова правління БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне" Юрій Лазаревич». 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews