Завідувач кафедри Рівненського університету може сісти за ґрати через хабар

29.09.2017 16:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Правоохоронними органами  завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою завідувача кафедри одного із вищих навчальних закладів Рівного, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачає одержання неправомірної вигоди.

Встановлено, що освітянин одержав від двох громадян 2 тисячі доларів США за позитивне вирішення питання щодо подальшої здачі останніми екзамену та вступу до університету.

Злочинну діяльність, пов’язану із вступною кампанією, було викрито та припинено 28.07.2017 працівниками прокуратури Рівненської області, Головного управління Національної поліції в Рівненській області та Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України  після передачі завідувачу кафедри грошей.

На даний час особа відсторонена від посади та щодо неї обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews