У польському супермаркеті ввели ганебне правило перевіряти на касі українців

02.10.2017 06:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В польському місті Барлінек власник магазину встановив табличку "Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці". Тобто українців, яких обслуговують у магазині, мусять ще обшукувати додатково. Центр моніторингу расової та ксенофобської поведінки Польщі готує з цього приводу позов до суду. Про це повідомляє http://gordonua.com посилаючись на місцеве видання Finanse.

"Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці", – свідчить напис польською та українською мовами.

Видання пише, що після того, як фото з'явилося в соціальних мережах, його передали до Центру моніторингу расової та ксенофобської поведінки.

null
Фото Finanse

Власник магазину Єжи Бітел пояснив Finanse, що почепив цю табличку після того, як один українець украв із магазину дві сумки продуктів.

Центр моніторингу на своїй сторінці у Facebook повідомив, що поінформував про ситуацію прокуратура, омбудсмена та посольство України в Польщі і збирається подавати позов.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews