Родичі прописані, але не проживають у квартирі? Держава може не врахувати їх під час призначення субсидії

03.10.2017 06:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Держава пропонує не враховувати доходи осіб, які фактично не проживають у помешканні. Доходи тих, хто зареєстрований, але фактично не проживає у помешканні, можна не враховувати під час розрахунку розміру субсидії, зазначається на сторінці «Урядового порталу» у Facebook.

Зокрема це стосується дітей або родичів, котрі переїхали на навчання до іншого міста, але все ще прописані за попередньою адресою. Для цього мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «Склад сім’ї» повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. У цьому випадку потрібно написати «зареєстровані, але не проживають». Разом із Декларацією потрібно подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, а також надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

«На підставі цієї заяви Управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу, приходить, перевіряє, складає акт. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. І Комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ять чоловік, а, на трьох. І це рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на п’ятьох прописаних, а на трьох реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з трьох замість п’яти членів родини», – зазначається в повідомленні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews