До ліквідації вибухів на Вінниччині залучено півтори тисячі чоловік, серед них є і рівняни

03.10.2017 16:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Станом на сьогодні, 3 жовтня, відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території військового складу, що у Калинівці Вінницької області, не спостерігається, - повідомляє ГУ ДСНС в Рівненській області.

Піротехніками ДСНС продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 341 заявку, з них виконані – 341

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,3 тис. га території з 30,4 тис. га. Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів у 10-ти кілометровій зоні навколо арсеналу.

У ході проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48 арсеналу – 720 вибухонебезпечних предметів.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 578 чол. та 304 од. тех., з них від ДСНС 218 чол. та 77 од. тех., Нацполіції – 37 чол. та 8 од. тех., Нацгвардії – 20 чол., Збройних сил України – 1 тис. 77 чол. та 195 од. тех., СБУ – 174 чол. та 20 од. тех., ПАТ «Укрзалізниця» – 52 чол. та 4 пожежних потяга.

Нагадаємо, рівненські рятувальники одні із перших, які долучилися до ліквідації наслідків вибухів.

2 жовтня відновлено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів, розташованих у зоні можливого ураження, окрім: ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Павлівка Калинівського району планується відновити з 9 жовтня 217 року. Навчально-виховний комплекс ЗОШ І ступеня ДНЗ с. Медвідка Вінницького району планується відновити з 20 жовтня 217 року (22 дитини навчаються в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 м. Вінниці, організовано транспортне забезпечення шкільним автобусом).

До 9 жовтня 2017 року закрито рух повітряного транспорту в радіусі 5 кілометрів від м. Калинівка.

Керівником робіт з ліквідації наслідків НС призначено першого заступника Голови Вінницької ОДА Гижко А.П.. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з Головою Калинівської РДА Гаврилюком В.О. та оперативна група ДСНС України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews