На Поліссі знайшли спосіб ефективної боротьби з невтомними добувачами бурштину

05.10.2017 08:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Їм попросту перекрили воду. Попри супротив місцевих бурштинокопачів, лісівникам таки вдалося закопати канави, які забезпечують подачу води для нелегального видобутку бурштину у заповіднику Володимирецького району на Рівненщині. Канави засипали за допомогою спецтехніки, повідомляє Північ-інфо.

Канави, вириті на Поліссі бурштинокопачами, закопуватимуть і надалі, обіцяють в Рівненській ОДА. А у випадку потреби залучатимуть лісівників і з інших районів Рівненщини.

З другого боку, йде ще й робота правоохоронців. За фактами нелегального видобутку, пошкодження земель заповідника та супротиву працівникам поліції відкрито ряд кримінальних проваджень.

 «На території заповідника вже ліквідовано 500 метрів незаконно виритих старателями канав, у тому числі в межах Білоозерського лісництва. Це у свою чергу унеможливлює подальшу роботу з видобутку бурштину», – інформує прес-служба Рівненської ОДА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews