Рівненські патрульні проводять у школах бесіди з дітьми

На тему поведінки в школі й взаємин із ровесниками

05.10.2017 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На жаль, не поодиноким є таке явище, як жорстокість у дитячому середовищі. Останнім часом випадки агресивного поводження учнів у школах почастішали. Діти дозволяють собі принизливо обзиватися, кепкувати один з одного, чіплятися, відбирати і псувати особисті речі, влаштовувати бійки. І, щонайгірше, – таке не завжди помічається й береться на замітку – учителями чи батьками, а серед дітей вважається нормою. 

null
Фото Фейсбук ПП Рівного

На своїй сторінці у Фейсбук рівненські патрульні розповідають, що вирішили зі свого боку втрутитися в ситуацію та спільно з вчителями і шкільними психологами вплинути на явище булінгу в дитячому середовищі і роз'яснити наслідки подібних дій у правовому форматі. Термін «булінг» не такий поширений і визначається як утиск, дискримінація, цькування (від анг. bully — хуліган, задирака, насильник).

Інспектори пішли в школи, де проводять виховні бесіди з рівненськими школярами, розповідають до чого призводить така поведінка, яку визначають, як булінг, як цього уникнути і як діяти в ситуації, якщо дитина стала жертвою або свідком жорстокого поводження ровесників.

null
Фото Фейсбук ПП Рівного

Рівненські патрульні на своїй сторінці у Фейсбук пояснюють:

«Важливо зауважити для батьків і вчителів, що булінг – це не просто бешкетування та дитячі пустощі. Це особлива форма взаємин, яка ґрунтується на дискримінації за певною ознакою, насильстві та агресії. До того ж, часто має прихований характер. Тому дорослим слід бути пильним, щоб вчасно розпізнати та здійснити належний вплив на ситуацію, адже наслідки можуть бути непоправними».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews