Нова пенсійна реформа: роки стажу можна докупити

07.10.2017 19:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Українці зможуть докупити необмежену кількість страхового стажу для виходу на пенсію. Про це в ефірі радіо «Свобода» розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, – повідомляє Волинь 24 із посиланням на УНІАН

null
Микола Шамбір. Фото з мережі Інтернет

За його словами, до ухвалення законопроекту про пенсійну реформу,  ньому було обмеження про те, що можна докупити не більше п'яти років стажу, але в остаточному варіанті це обмеження зняли. 

«На сьогоднішній день мінімальний страховий внесок становить 704 гривні на місяць – це 22% відсотки від мінімальної зарплати в 3200 гривні, але для докупки стажу ця сума множиться на 2», – пояснив Шамбір і додав, що вартість купівлі одного року страхового стажу таким чином складе близько 17 тис. грн.
Тобто, виглядатиме це так: 

704 грн. * 2 = 1408 грн.

408 грн. * 12 = 16 896 грн.

На цю тему вже гомонять в мережах.

«Виявляється, ціна за один куплений рік трудового стажу за новою пенсійною реформою – 17 000 гривень. Це на випадок, якщо у тебе не вистачає трудового стажу для виходу на пенсію. Зараз, мінімальний трудовий стаж становить 25 років, але вже з 2018-го року, мінімальний стаж почне поступово зростати на рік протягом 10 років, для того, аби досягти межі у 35.

Повертаючись до 17 тисяч: впевнений, що вже найближчим часом, "татусі" куплять для своїх діточок-мажорів стільки скільки треба, хоч одразу 35 і собі пару-трійку рочків, але головне в тому, що робити нам», – пише молодий користувач Фейсбуку та радить своїм молодим ровесникам обрати надійний банк, бажано з іноземним (європейським капіталом) і відкладати туди собі "на старість". Іншого виходу він не бачить.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews