У Рівному застороги вакцинації долали з допомогою столичного експерта

10.10.2017 06:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Українські батьки відмовляються від обов`язкових профілактичних щеплень через недовіру до лікарів та вакцин. Це вже призвело до зростання небезпечних інфекційних недуг і дитячих смертей від них. Застороги вакцинації долали у Рівному за допомогою столичного експерта.

null
Фото: Благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне"

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій зустрівся із місцевими медиками у рамках проекту «Сприяння інтеграції України в європейські мережі охорони здоров’я», який втілює благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне". 

 Він провів семінар, на якому підняв питання щодо забезпечення медпрепаратами для щеплення, стану захворюваності та плану вакцинації у Рівному. 

– Був період, коли завозили неякісні вакцини, які давали велику побічну дію. Але ситуація змінюється. І ми хочемо донести до батьків, що вакцини стали якісні. Нині їх закуповують міжнародні організації", – розповів Юрій Лазаревич, голова правління БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне". 

null
Фото: Благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне"

Крім якості вакцин чимало питань виникає стосовно кваліфікації медичних працівників і з цим теж необхідно боротися, вважає доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, кандидат медичних наук Федір Лапій. 

null
Фото: Благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне"

– Декілька років тому ми говорили про загрозу. На сьогодні в нас реальні приклади. Є зафіксовані смерті невакцинованих дітей від кашлюка. Ми не можемо це зупинити, бо процес вже йде. Але ми можемо мінімізувати і попередити кількість хворих. Всі перестороги зникають, коли пацієнт довіряє своєму лікарю", – розповідає доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, кандидат медичних наук Федір Лапій.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews