У Рівненській області посеред поля виявили тушу мертвої свині

11.10.2017 07:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У полі на Рівненщині виявили тушу мертвої свині. І хоч ознак захворювання на африканську чуму у тварини не виявили, такі випадки безвідповідального поводження є неприпустимими, кажуть ветеринари.

Загалом у Рівненській області вже зафіксовано 12 випадків захворювання свиней на африканську чуму.

Про це йшлося під час засідання обласної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Тимошенка.

«В області є випадки викидання загиблих свиней на сміттєзвалищах, у лісах та на полях. Господарі цих тварин не розуміють, що наражають на небезпеку інших. Адже тварини можуть бути джерелом розповсюдження АЧС», - розповів керівник Держпродспоживслужби в області Володимир Лазарчук.

Тож, аби уникнути таких ситуацій, Ігор Тимошенко доручив в усіх районах посилити інформаційно-розяснювальну роботу особливо в особистих господарствах та невеликих підприємствах.

Окрім цього, ветеринари наголосили, щоб уникнути розповсюдження АЧС, необхідно дезінфікувати транспорт, який виїздить з боєнь і господарств, контролювати переміщення тварин без документів. Не слід забувати й про стихійні ринки, адже вони можуть стати джерелом реалізації тварин невідомого походження, у тому числі й хворих.

Між тим, при утилізації тварин ветеринари просять дотримуватися заходів безпеки.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews