Чому на Рівненщині досі не передали у райони 18 карет швидкої допомоги

11.10.2017 20:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Хтось десь марно чекає приїзду швидкої допомоги й навіть не поодинокі випадки, що не дочекавшись, йде з життя. Такі випадки в районах області не поодинокі. Особливо в селах, віддалених від центру. Натомість  рівняни можуть споглядати на новенькі карети швидкої, які закупили ще посеред літа, у липні.

Та коли їх нарешті дочекаються медики в районах та зможуть використовувати за призначенням – на разі невідомо. Про цю проблему пише Радіо Трек.

null
 Фото Радіо Трек

Голова бюджетної комісії обласної ради Юрій Благодир каже, що проблема полягає у несплаті коштів до пенсійного фонду при реєстрації транспортного засобу в сервісних центрах МВС, а сума чимала:

- Стоїть 18 карет швидкої, які могли б працювати , але через те, що були не враховані платежі до пенсійного фонду, то автомобілі не запущені в роботу. Будь-який транспортний засіб при реєстрації має сплачувати кошти до пенсійного фонду, – пояснює Юрій Благодир.

Тож рішення проблеми на місцевому рівні лише в тому, щоб заплатити 1,5 мільйона до пенсійного фонду.

null
 Фото Радіо Трек

Юрій Благодир вважає, що область спроможна заплатити ці кошти, але на разі начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук очікує кінцевої відповіді від пенсійного фонду, сподіваючись, що пенсійний фонд дозволить не сплачувати цього збору.

Чи може Пенсійний фонд відмінити пенсійний збір, який згідно із нормативними документами при реєстрації транспортних засобів обов’язковий для всіх? Питання спірне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews