День кар`єри ЄС організував для студентів Острозької академії Інформаційний центр ЄС у місті Острог

12.10.2017 15:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Захід організовано за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Громадської організації «Фундація «Відкрите суспільство»». Про це повідомляє Район. Острог.

У ньому взяли участь не тільки студенти, але й острожани партнери й представники влади. Зокрема, 25 партнерів-роботодавців, а також комерційні компанії («Реноме», «Домова служба», «Сварог», «Щедрик», «Етнодім», «Softserve» тощо), урядові організації (Центр працевлаштування, Приватбанк, Рівне 1, Туристичний центр м. Острога), міжнародні компанії (австрійська страхова компанія «Княжа»), неурядові організації (Тріада, Опора, Гурт, Центр сталого регіонального розвитку, Реанімаційний пакет реформ, Docudays) та ВНЗ (Національний університет «Острозька академія»).

null
Фото Олексій Костюченко

Для молоді це є шанс знайти роботу за фахом у Європі та зробити собі там вдалу кар’єру.

Ректор НУ «Острозька академія» Ігор Пасічник зауважив, що такий захід є унікальною нагодою для роботодавців отримати кращих студентів із України.

«Вони не тільки вмотивовані кар’єрним ростом, але є справжніми патріотами своєї держави. Саме таких працівників багатьом не вистачає», – сказав він.

«Нам дуже приємно, що Представництво ЄС надало нам унікальну можливість не тільки зустрітись із роботодавцями, але й провести Дискусійний клуб і тренінги, які відкривають молоді Європу зсередини», – сказав керівник Інформаційного центру ЄС Максим Карповець.

Наступним етапом заходу були три тренінги, які провели запрошені гості з Києва та учасники програми Erasmus +.

Студентів вчили цікаво й лаконічно писати резюме, щоб стати молодіжним делегатом в ООН. Порушували також питання громадської активності та навчали як себе презентувати, щоб брати участь у молодіжних програмах та навчатися в ЄС.  

Така зустріч в по суті на міжнародному рівні допомогла привернути увагу роботодавців до невеликого міста Острог та університету, який потенційно містить велику кількість молоді для працевлаштування, стажування й обміну.

null
Фото Олексій Костюченко

До речі, такі Дні кар’єри в рамках проекту «ЄС: вибір української молоді» проходять у різних містах України. Ціль таких заходів: інформування молоді щодо інтеграції громадян України у європейський простір. Відповідно, цей захід не тільки пропонує професійні можливості для потенційних працівників, але й дозволяє відчути досвід співбесіди, пройти стажування, навчитись писати ґрунтовні резюме й умінню себе презентувати роботодавцеві.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews