«Лірницька Покрова-2017» стартувала у Рівному

14.10.2017 06:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

12-15 жовтня в рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій» в місті проходить ІV Міжнародний етнофестиваль «Лірницька Покрова-2017». Організатором фесту виступив Етнокультурний центр «Веснянка» Рівненського палацу дітей та молоді (керівник В. П. Ковальчук).

null
Фото Г. Данильчук

Фестиваль проводиться за сприяння Рівненського міського управління культури і туризму Рівненської міської ради. Співорганізаторами культурно-мистецького проекту стали також Рівненський Міський Будинок Культури, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості», Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Львівський лірницький та Київський кобзарський цехи.

null
Андрій Ляшук, Рівне. Фото Г. Данильчук

Цього року до Рівного приїхали лірники і кобзарі з українських міст Києва і Львова, сусідніх держав Білорусії та Польщі.

null
Тарас Силенко, Київ. Фото Г. Данильчук

У світлиці етноцентру «Веснянка» Рівненського Палацу дітей та молоді напередодні великого свята Покрови відбулось відкриття фестивалю, де знайомство з його учасниками відбулось через пісню і старовинний інструмент – ліру, якою віртуозно володіють музиканти.

null
Ремек Мазур-Ганай, Польща. Фото Г. Данильчук

В абсолютно домашній теплій обстановці відбулась презентація. Усіх об’єднувала старовинна ліра – молодих і людей поважного віку, українську, польську і білоруську мови, традиції, культуру, історичну пам’ять, як об’єднує усіх молитва.

null
Яцек Галас, Польща. Фото Г. Данильчук

 

null
Тарас Дороцький, Львів. Фото Г. Данильчук

 

null
Михайло Хай, Київ Фото Г. Данильчук

  

null
Алєсь Лось, Білорусь. Фото Г. Данильчук

 

null
Андрій Селецький, Львів. Фото Г. Данильчук

 

null
Василь Гринь, Білорусь. Фото Г. Данильчук

 

null
Дмитро Кузьмич, Стрітівка. Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук


 
null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Фото Г. Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews