У жовтні Рівне разом з іншими містами України перейде на зимовий час

14.10.2017 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Цього року перехід на «зимовий» час в Україні заплановано на 29 жовтня. Рівно о четвертій годині ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Між тим, переведення годинників може погіршити фізичний стан через стрес, який відчуває організм від зміни часу. Найкращий захист від подібних негативних наслідків – сон. За кілька днів до переведення годинників краще почати лягати спати раніше, хоча б на 15 хвилин. Також в цей період рекомендується уникати денного сну і пити каву в другій половині дня.

Нагадаємо, "літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Нині понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.

У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на "зимовий" час, але під тиском громадськості ухвалена постанова була скасована.

За матеріалами http://irivne.info 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews