Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

У Рівному та у колисці УПА Гутвині вчора був Наливайченко

15.10.2017 12:05   Джерело: RvNews
Автор : Дарина Ясна

14 жовтня, у День захисника Вітчизни,  Українського козацтва та 75-ї річниці створення УПА на Рівненщину приїхав очільник Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. 

Чому на Рівненщину? Тому що тут колиска УПА, 75-річницю якої вчора святкувала патріотична Україна. Чому поїхав на Полісся – у Гутвин, що на Костопільщині? Тому що це серце УПА-Північ. Тут, на цьому місці, де споруджений пам’ятник, був штаб УПА, була старшинська школа, вишкіл повстанців і шпиталь. Тут чимало патріотів поклали за свободу України своє життя.

null
Гутвин. Фото з Фейсбук

 

null
Очільник Руху "Справедливість" В. Наливайченко у Гутвині. Фото з Фейсбук Т. Васечко

Після Гутвина Валентин Наливайченко разом зі своїми соратниками Миколою Голомшею, Геннадієм Друзенком та очільником Рівненської обласної організації Руху «Справедливість» Анатолієм Сидоруком прибули до Рівного, де о 17-й годині було призначене віче на майдані Незалежності.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Валентин Наливайченко у Рівному був зібраний, зосереджений, стриманий. Говорив чітко і зважено. Кожна його теза вагома, підкріплювана чіткими аргументами. Відповів на всі питання, навіть дуже незручні й провокативні.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Виступали і його колеги та соратники. Це відомі рівнянам люди. Зокрема, мітинг відкривав і представляв Валентина Наливайченка голова осередку Руху «Справедливість» на Рівненщині Анатолій Сидорук.

null
Анатолій Сидорук. Фото Г. Данильчук

Виступали екс-прокурор Рівненської області Микола Голомша, який об’єднав свою політсилу «Патріот» з Рухом В. Наливайченка; Геннадій Друзенко, керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М. Пирогова, відомий експерт.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Незважаючи на осінню негоду – моросив дрібний дощ – рівнян на віче до Валентина Наливайченка зійшлося чимало. Не обійшлося, звісно, й без прикрих моментів. Чи відбувалося це зумисне, аби зіпсувати очільнику Руху "Справедливість" зустріч з рівнянами чи випадково, - добре було б дослідити відповідним органам. Хоча те, що подібні речі трапляються чи не у кожному місті, де виступає неугодний чинній владі Валентин Наливайченко, який сміливо називає речі своїми іменами та прямо каже, що владу пора міняти й що саме він очолить мітинг непокори у Києві 17 жовтня, говорять самі за себе.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Чомусь задуже рвалася в кадр столичного телебачення не зовсім адекватна пані, яка кричала Наливайченку, що у Рівному немає мера й обливала брудом діючого міського голову Рівного Володимира Хомка. Десь узялися неадекватні п’яниці, один з яких кричав: «Де ви поділи Василя Червонія?» Віче не дали докінчити, оскільки невідомі пошкодили звук.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

А сьогодні на ранок в мережі на одному із місцевих сайтів з’явився гидкий пасквіль, вочевидь замовний, в якому намагалися плюнути в обличчя Наливайченку, посіяти зневіру до нього рівнян, поставивши в один ряд зі всіма відомими популістами. Хоча, очевидно, що якраз Валентин Наливайченко є той політик, який у сумновідомий ряд нічим не вписується.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

І це стало відомо всій свідомій і здатній до аналізу Україні зразу ж після того, як його в один день брутально викинуто із посади голови Служби безпеки України шляхом змови й підкупу депутатів у Верховній Раді.

Щоправда, більше бруду автор пасквілю вилив на Голомшу, аніж на самого Наливайченка. Бо окрім того, як написати, що рівняни таких заходів бачили вдосталь і що лідер «Справедливості» рветься до влади і саме тому нищівно критикує нинішніх очільників країни та ще назвати популістом, – більше закинути Валентину Наливайченку було нічого.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Хіба що те, що на зустріч прибули журналісти не того телеканалу, які ми тут звикли бачити, чи те, що Наливайченко на хвилин десять на зустріч запізнився, або ж його виступ нагадував виступ такого ж неугодного владі за відверто виголошувану правду Міхеїла Саакашвілі.

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Нема сенсу полемізувати з авторами подібних публікацій. Хочеться сказати лише одне: не маєте морального права, панове, як слід не вникнувши, не розібравшись, обпльовувати тих поодиноких сміливців, хто сьогодні у період найвищих загроз і небезпек для існування нашої держави, період смути й сум’яття, великої зневіри й депресії в народі, бере на себе відповідальність і має мужність сказати про те, що він готовий витягти Україну з тієї прірви, в яку її затягла корумпована влада.

null
 В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

Наш до краю ошуканий нарід нині вже нікому не вірить, він у сум'ятті й депресії.  Проте він мудрий і здатний до аналізу. Тож люди розберуться й зрозуміють, хто є хто.

null
Виступає Г. Друзенко. Фото Г. Данильчук

 

null
В. Наливайченко в Рівному. Фото Г. Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews