У Дубні учасники бойових дій створили ініціативну групу та налаштовані рішуче

Законних земельних ділянок під забудову вони не можуть дочекатися від 2014 року. Хоч земельні питання вирішуються на кожній сесії

16.10.2017 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Тож, аби домогтися обіцяного, учасники бойових дій створили ініціативну групу  та провели збори, щоб вирішити як бути далі і як вплинути на владу міста, щоб пришвидшити процес видачі давно обіцяної та гарантованої законодавством України землі під будівництво кожному і щоб розібратися: як далі розподіляти землю між учасниками АТО. Про це пише Інформаційний портал Дубно.

Зустрічна ініціатива йшла від депутатської земельної комісії Дубенської міськради. Перед святами відбулася зустріч представників депутатського корпусу Андрія Хижняка та Олександра Ковальчука, які входять в склад комісії, з місцевими військовими, що брали участь в бойових діях на Сході України.
На словах все задекларовано і з десяток соток під забудову гарантовані учасникам АТО першочергово. Але чи реалізується це право бійців на ділі?

null
 Фото Інформпортал Дубно

У Дубні, так як в інших містах України, земельне питання – доволі складне. Реальних земельних ділянок, де здійснили зонування, на нинішній день всього 82 (мікрорайони «Берестецька» – 24 та «П’ята школа» – 58, де здійснили детальне планування нових вулиць). А учасників бойових дій, які брали участь в АТО та сімей загиблих, в тому числі, які звернулися до міської ради Дубна з заявою про надання землі під забудову – 407 чоловік. Левова частка з цих 407 заявників очікує на обіцяну державою землю ще з 2014 року.

У Дубенській міськраді щораз на розгляд сесії готуються рішення про виділення земельних ділянок під забудову, а чи сад, а чи гараж. Відповідно до заведеного порядку розподілу землі, 60% земельних ділянок мали б наділяти учасникам АТО. Але в місті з вирішенням цього питання не поспішають. За цей рік для цієї категорії виділили лише три земельні ділянки. Хоч на кожній сесії біля сотні земельних питань. І деяким депутатам земельні питання «повирішували». Інформпортал Дубно називає чимало імен місцевих депутатів, котрі землею не обділені й мають її по кілька ділянок.

Атовцям обіцяють, що наступного року здійснять детальне планування нового житлового мікрорайону, що від вул. Берестецької і до меморіалу танкової битви. Там, зі слів Андрія Хижняка, в наступному році ще 49 учасників зможуть отримати землі. Таким чином, сумарно за два роки вдасться задовільнити в межах 120 заявлених прохань про надання землі під будівництво від учасників АТО. А решті, можливо, доведеться наділяти землі на колись болотистих територіях міста.

null
 Фото Інформпортал Дубно

На таку перспективу учасники АТО зреагували доволі емоційно й не підбираючи слів звинувачувати міську владу у бездіяльності й безчесності та заявили, що надалі діятимуть силою. Військові вимагали від Андрія Хижняка роз’яcнень скільки землі і кому розподілили за минулі роки (починаючи від 2014 року) і скільки в тому списку учасників АТО. Зауважили, якщо 60% квота не дотримана, то вже зараз вимагатимуть 90 % від наявних вільних земельних ділянок під забудову у місті.

Для застосування важелів впливу на владу учасники АТО вирішили створили ініціативну групу, а депутатів Андрія Хижняка та Олександра Ковальчука (теж військовослужбовців) – визначили своїми лобістами у міськраді.
Наступну зустріч далеко не відкладають - проведуть вже 21 жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews