У Квасилові, що поблизу Рівного, встановили зупинку без ціни

20.10.2017 17:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Нещодавно у центрі селища Квасилів зявилася нова красива автобусна зупинка із гарно виведеним надписом «Квасилів». Зупинка велика, захищена з трьох боків від вітру, дощу та снігу, має зручну довгу лавку. Тож розмістися там може водночас чимало людей.

Схожі зупинки, як запевняють представники влади, мають з’явитися замість старих ще біля кафе «Левандока», на «Квасилові-1» та в інших місцях. Тож відразу постало питання, у скільки ж обійдеться квасилівчанам така краса? Однак відповідь знайти було складно, адже жодних записів про вже встановлену зупинку немає.

Як зазначив селищний голова Степан Горбатюк на офіційному сайті Квасилівської селищної ради, зупинку виготовило КП «Житловик-1». Проте інформації у публічному доступі про неї так і не знайшлося.

Учора, 19 жовтня, під час сесії селищної ради встановлення зупинок до «Програми економічного та соціального розвитку Квасилова на 2017 рік» вирішили внести заднім числом. І коли знову постало питання, скільки все ж коштуватиме зупинка, відповіді знову не було.

Селищний голова сказав, що просто не пам’ятає ціни, а внесення до програми пункту «Купівля та встановлення автозупинок у смт Квасилів, Рівненського району, Рівненської області» – це лише формальність. Ніхто поки що виділяти коштів на це не буде. Тож, виходить, зупинка поставлена в борг?

Про варіант оголосити конкурс на виготовлення зупинки також не йшлося. Як зазначив пан Горбатюк: «У нас мета дати заробити гроші своїм підприємствам, які платять податки у наш бюджет».

Далі – ще цікавіше. Степан Горбатюк заявив, що дізнатися вартість зупинки можна і самому, взявши калькулятор і провівши розрахунки. Його підтримала і одна з депутаток, яка заявила, що в Інтернеті є все, і можна самому подивитися на ціни зупинок.

Тож так і не дізнавшись, у скільки селищному бюджету обійшлося чи обійдеться придбання зупинки, депутати, не зважаючи на це, майже одноголосно підтримали внесення доповнень до «Програми економічного та соціального розвитку смт Квасилів на 2017 рік». Утрималися лише двоє обранців.

Вочевидь, не всіх депутатів сильно цікавить питання ціни. Як прозвучало із залу від однієї з депутаток: «Ми мусимо внести зміни до програми. А там побачимо». Чи не виставить замовник потім захмарну ціну? І що ж тоді побачимо ми, представники громади? Ніхто не проти новеньких зупинок, та хіба так важко озвучити її вартість? Адже роботи відбувалися за наші з вами кошти.

Інший Квасилів


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews