У Рівному жінка врятувала вальдшнепа (Фото)

23.10.2017 20:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Дивну живу знахідку знайшла у себе на подвір’ї рівнянка Зоя Павлівна - це був знесилений замерзлий птах.

Про це жінка написала:

«Сьогоднішній ранок почався з пригоди. Знайшли в себе на подвір’ї таку птаху. Схожа на бекаса. Не знаю що це за птаха і як за нею доглядати. На вигляд екзотична і на холоді просто помирала. Коли забрала в тепло, помітно ожила. Може це чиясь домашня? Не знаю, що з нею робити, мабуть повезу до зоопарку».

Згодом рівнянка завезла птаха до зоопарку, де фахівці взяли його на реабілітацію та з’ясували, що це саме вальдшнеп (слуква).

Як пишуть зоологи, вальдшнеп - птах досить великий, щільної статури з довгим прямим дзьобом. Довжина тіла 33-38 см, розмах крил 55-65 см, маса 210–460 г. Забарвлення іржаво-бурувате із чорними, сірими або рудими плямами у верхній частині тіла, знизу блідіше. Таке забарвлення добре камуфлює птицю на тлі торішнього листя. Дзьоб прямий, циліндричної форми, може досягати 7-9 см в довжину. Очі розташовані високо і помітно зрушені назад — так, що круговий огляд збільшується до 360°. У верхній частині голови також є одна світла і дві темні поздовжні смуги. Крила широкі і відносно короткі, політ схожий на совиний. 

Улюблені місця вальдшнепа (слукви) — вологі хвойні й листяні ліси. В Україні звичайний гніздовий, перелітний птах північної частини Полісся, Карпат і Закарпаття. У межах природного ареалу інші схожі види не зустрічаються. 

За матеріалами http://ritm.tv 

null
Фото http://ritm.tv

 

null
Фото http://ritm.tv

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews