У Рівному створять нове обличчя міста

25.10.2017 23:46   Джерело: Рівняни
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У Рівному провели робочу зустріч з архітекторами, які розпочали розробку детальних планів території міста Рівного,повідомляє сайт Рівняни.

Відповідно до частини першої статті 19 Закону “Про регулювання містобудівної діяльності” детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території.

Детальний план розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

 
 Заступник міського голови Рівного Віталій ГЕРМАН зауважує, що у місті надзвичайно важливо створити комфортні умови для життя і змінювати обличчя Рівного на справді європейське:
Ми рідко проводимо вільний час у просторі міста. В основному, “вийти в місто” означає, що ми все одно прямуємо до певного закладу: улюблена кав’ярня, де ми спілкуємося з друзями, кінотеатр чи дискотека. Сьогодні міський простір не виконує сповна свою роль в якості громадського. Він швидше є транзитом між домом, роботою та магазином. Причиною відсутності громадських просторів у сучасних містах можна вважати пострадянську алергію на все колективне та комунальне. Тому міський простір, до якого ставляться як і до усього колективного – з відразою та недовірою, з часом здеградував. Новий громадський простір – це частина міста, яка не є ні домом, ні роботою, ні торгівельним закладом, ні комунікацією між цими елементами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівняни