У Рівному хаотична реклама призвела до травмування жінки (Фото)

28.10.2017 23:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Тема хаотичної зовнішньої реклами у Рівному не нова, проте поки-що якісних зрушень у цьому напрямку не помітно. Більше того, іноді непродумані нагромадження на тротуарах можуть призвести до каліцтва.

Про один з таких випадків, що трапився на вулиці Шкільній, написала рівнянка Olga Goncharivska на своїй сторінці у Фейсбук:

«Хаотична зовнішня реклама призводить до каліцтва
Вітаю, друзі!
Місяць тому, 28 вересня 2017 року, зі мною трапилася халепа. Я їхала на своєму інвалідному візку тротуаром на вулиці Шкільній. Аж тут постала переді мною реклама, яку я змушена була об’їжджати. Проте тротуар виявився не досить широким і мав з одного боку небезпечний схил. У результаті візок поїхав убік і перевернувся. На щастя, мій пасок безпеки зламався і я вилетіла з візка, перш ніж він усією своєю вагою (близько 50 кг) упав на мене. Приземлилась я на коліна, але оскільки вони в мене вже багато років зрощені, а отже, не розгинаюся та не згинаються, замість того, аби зігнутись у коліні, права нога зламалась – хруснула стегнова кістка прямо над коліном. Мені пощастило, що повз проходили двоє чоловіків, які, покидавши свої речі на тротуар, миттю підхопили мене під руки й ноги, підняли із землі, посадили на візок і допомогли виїхати на безпечне місце. Щиро вдячна цим двом перехожим! Завдяки ним я навіть злякатись як слід не встигла й, можливо, уникнула зміщення перелому. Зрештою, мені наклали майже на всю ногу гіпс, і тепер я не вміщаюся в ліфт, не можу навіть удома пересуватися самостійно, постійно потребую сторонньої допомоги та стала ще менш мобільною, ніж раніше. Доки я чекала на транспорт, щоб доїхати до лікарні, стояла саме навпроти місця моєї «аварії». На згадку про цей випадок зробила фото. І коли вже вдома почала його роздивлятись, у мене виникло чимало запитань. Невже власникам фотостудії, через рекламу якої я зазнала травми, недостатньо тих численних рекламних плакатів, що ними обліплений увесь будинок? Навіщо було ставити рекламу в такому небезпечному місці, обмеживши рух тротуаром? Хто має контролювати хаотичне розміщення реклами в місті? І хто, зрештою, відповість за каліцтво, спричинене недбалим (а можливо, і незаконним) розміщенням реклами? Розумію, що більшість із цих питань риторичні…».

Далекі від ідеальних тротуари в Рівному, а подекуди взагалі їх відсутність, є загрозою життю та здоров'ю громадян. Між тим, люди з особливими потребами, які мали б бути соціально захищеними, потерпають найбільше.

До слова, Ольга Гончарівська попри те, що опинилася на лікарняному, не втрачає оптимізму та шукає роботу.

null
Фото: Ольга Гончарівська
null
Фото: Ольга Гончарівська

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews