У Костополі вже в листопаді відкриється «Укрветсанзавод»

30.10.2017 08:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Реконструкція ветсанзаводу на Рівненщині на фінішній прямій, переконують у Костопільський РДА. Костопільська філія ДП «Укрветсанзавод» на Рівненщині запрацює за два місяці. Про це йшлося на зустрічі у РДА.

Процес реконструкції підприємства планують завершити приблизно у першій декаді листопада 2017 року. Про це повідомляє Північ-інфо.

Залишилося лише зробити каналізацію, електропостачання та благоустрій території.

За час реконструкції на Костопільському ветсанзаводі встановлять обладнання для очищення газопилового потоку від речовин біологічного походження на території села Лісопіль. Завдяки чому не лише смердіти у Костополі буде менше, а й скоротять до мінімуму викиди в атмосферу сокових парів при утилізації решток тварин.

null
Фото з мережі Інтернет

Вже залили фундамент, звели стіни та перекриття – основу біофільтру для засипання деревної щепи, що передбачено проектом. Розпочато також роботи із облаштування водопровідних та каналізаційних мереж, електропостачання, а завершиться проект благоустроєм території. Роботу вже виконано на 95 відсотків, тож завершення проекту заплановано в першій половині листопада цього року.

Як зазначає керівництво підприємства, випадки стихійних звалищ – «подарунків» від клієнтів ветсанзаводу, не повинні більше повторитися. Нагадаємо, що недавно мав місце прикрий факт, коли біля заводу невідомий водій скинув свинячі рештки, оскільки не підприємстві їх прийняти не змогли, так як воно тимчасово не працює. Смердючу гору трупів тварин знайшли селяни і відразу поскаржилися у РДА. Чиновники задіяли усі служби і терміново ліквідували звалище продезінфікувавши територію, щоб не допустити розповсюдження інфекцій.

null
Фото Північ-інфо

На нараді обговорювали і можливості тимчасової утилізації решток тварин до тих пір, поки завод не запрацює. Про цю проблему місцеві чиновники вже повідомили обласне керівництво. Окрім цього, на бюджетній комісії розглянули питання виділення коштів на завершення проекту по реконструкції підприємства «Костопільська філія ДП «Укрветсанзавод».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews