Неміфологізовану біографію Богдана Хмельницького подає в новій книзі вчений з Острога Петро Кралюк

Презентація «Богдан Хмельницький: легенда і людина» відбулася у Рівному

31.10.2017 10:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Місцем презентації 30 жовтня стало Арт-ательє Георгія Косміаді в Рівному «Богдан Хмельницький: легенда і людина» – таку назву має нова книга  Петра Кралюка. Гостями зустрічі стали історики, журналісти, краєзнавці, працівники музею. У щирій невимушеній атмосфері обмінювалися думками щодо, без сумніву, величної постаті в українській історії Богдана Хмельницького та дискутували. І було про що, адже автор по-новому трактує постать Богдана Хмельницького.

null
Фото Район. Острог

У першій частині книги автор розповідає, як образ цього козацького ватажка трактувався в українській, польській, російській, єврейській, турецькій і татарській культурах та показує, як відбувалася міфологізація цього історичного діяча.

Друга частина книги — спроба подати неміфологізовану біографію Хмельницького, відобразити його діяльність як у широкому геополітичному контексті, так і в контексті подій на українських землях першої половини й середини XVII ст.

null
Петро Кралюк з Надією Косміаді. Фото Район.Острог

Петро Кралюк — відомий в Україні письменник, публіцист, доктор філософських наук, професор, перший проректор Національного університету «Острозька академія».

Джерело: Район. Острог


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews