Школу для викладачів організували в Острозькій академії

03.11.2017 12:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Щоби на рівень виросла якість підготовки майбутніх спеціалістів, треба розпочинати з їхніх викладачів. В Острозькій академії для того, щоб зробити навчальний процес для студентів досконалішим та цікавішим, відкривають спеціальну Школу освітніх інновацій, де запросять сісти на студентські лави викладачів університету.

Як зазначив ректор НаУОА, професор Ігор Пасічник, таке навчання зумовлене імплементацією Законів України «Про вищу освіту» та «Про освіту», у яких значна увага зосереджена на важливості якості освітнього процесу, повідомляє Район. Острог, посилаючись на сайт Острозької академії.

«Школа освітніх інновацій допоможе нашим викладачам у розробці навчальних програм з урахуванням компетентнісного підходу, в обранні тих видів діяльності для студентів, які сприятимуть розвитку навичок самостійного навчання, критичного мислення, усвідомлення власних цілей навчання. Також ми працюватимемо з викладачами над ефективним впровадженням сучасних технологій у навчальний процес, зокрема, це використання відповідного програмного забезпечення на заняттях, онлайн-засобів, онлайн-платформ тощо» – розповідає, проректор з навчально-виховної роботи НаУОА, професор кафедри психології та педагогіки Руслана Каламаж.

За результатами Школи освітніх інновацій будуть розроблені загальноуніверситетські рекомендації для викладачів щодо редизайну навчальних програм та впровадження компетентнісного підходу в освітній процес.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews