Рівне: Дундича просять залишити в спокої

03.11.2017 20:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Залишити у спокої могилу і пам'ятник Олеко Дундича і не переносити їх із центрального парку. Таку нову петицію зареєстровано на сайті Рівненської міської ради. 

Між тим, потрібні 300 голосів дочасно зібрала протилежна пропозиція. Її підтримав і начальник управління культури й туризму Тарас Максименко. І вже навіть підготував відповідний проект рішення на розгляд найближчої сесії Рівнеради. Якщо його підтримають міські обранці, а потім погодять у профільному міністерстві - це дасть зелене світло для перенесення пам'ятника і могили більшовика із центрального парку на міський цвинтар, повідомляє РТБ.


 "Нам треба пройти комісію, прийняти рішення Рівнеради, погодити це питання в Мінкультури. А далі технічні роботи. Підняли краном, повантажили. Все зробимо відповідно і до Біблії, і до Закону Україну, щоб не порушити ні світські, ні духовні закони. Бо це прах. І ним треба акуратно дуже поводитися. Це може бути Дубенське кладовище. Процедура трохи тривала. Але головне, що є підтримка населення Рівного", - розповів начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews