Керівник Держслужби зайнятості похвалив Березнівський центр (Фото)

03.11.2017 22:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Один з найкращих центрів зайнятості Рівненщини відвідав в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

Разом із керівництвом області він ознайомився із матеріально-технічною базою Березнівського РЦЗ та взяв участь у круглому столі з роботодавцями та учасниками АТО.

Березнівський районний центр зайнятості вже декілька місяців надає послуги в оновленому приміщенні.

Установу відремонтували, оновили та розширили: для послуг безробітних та роботодавців два поверхи, тут впроваджують нові методи роботи, є навчальні класи, зал групової роботи, комп’ютеризований сектор самостійного пошуку.

«Сьогодні робота центрів зайнятості є ключовою. Адже підприємства відчувають дефіцит кваліфікованої робочої сили. Тому центри зайнятості мають підлаштовуватися під умови і вимоги роботодавців. А у Березнівському центрі зайнятості ми бачимо сучасний підхід до навчання та перепрофілювання тих людей, які потребують працевлаштування», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

«Це не біржа праці, як звикли називати центри зайнятості. Це сервісна служба, куди за послугами будуть приходити не лише безробітні, а й випускники ВУЗів. Це має бути соціальний будинок, де людина може себе зреалізувати, якщо втратила роботу, чи хоче підвищити свою кваліфікацію», - відзначив Валерій Ярошенко.

До речі, у Березнівському ЦЗ працює профорієнтаційний сектор, де учасники АТО можуть здобути нову спеціальність. У майбутньому, аби покращити для них пошук роботи, у центрі планують облаштувати місця для соціальних працівників. Загалом з початку року на Рівненщині фахівці служби зайнятості допомогли знайти роботу майже 600 учасникам АТО, а 300 підвищили свою кваліфікацію.

Актуальною на ринку праці є професія військовослужбовця, з початку року 80 чоловік з області повторно обрали службу за контрактом.

І не дивно: якщо середня заробітна плата по області складає 5,8 тисяч гривень, то для солдата без освіти у пункті постійної дислокації вона становитиме від 7 тисяч гривень. Якщо ж на передовій у зоні АТО, то уся виплата складе до 17 тисяч.

За словами Валерія Ярошенка, велику увагу сьогодні центри зайнятості мають приділяти  учасникам АТО. Адже з-поміж соціальних гарантій, які прописані законодавством, найбільше хлопці, які повертаються з війни, потребують працевлаштування.

«Найкраща соціальна реабілітація – це коли людина затребувана у суспільстві, тобто коли має роботу, має зарплату, має можливість утримувати сім’ю», - зазначив керівник ДСЗ.

Для присутніх презентували унікальний проект з реабілітації учасників АТО, що працює у Рівненському районі.

Це соціально-психологічне відновлення військових, де задіяні служба зайнятості, психологи та соціальні працівники. Соціальний проект виявився вдалим, тож його планують поширити на всю Рівненську область, у тому числі й у Березнівському районі.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews