Ведіться чемно: у Рівному за вами стежать очі, яких ви не бачите

05.11.2017 08:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

До кінця 2017 року в Рівному встановлять камери відеоспостереження у 22 місцях. Вони сприятимуть розкриттю різних правопорушень, чим дуже допоможуть правоохоронцям у боротьбі з порушниками порядку, нетверезими водіями, злодіями. В яких місцях будуть розташовані ці «очі» — рівнянам не кажуть. Нехай думають, що вони скрізь, може це допоможе людям вести себе в рамках встановленого законом порядку.

Облаштування апаратури відбуватиметься за програмою «Безпечне місто», на яку з міського бюджету виділять 2 мільйони гривень. Ще стільки ж депутати дадуть на облаштування апаратури у 2018 році. Про це пише «Рівне вечірнє».

— Ця програма — спільне напрацювання поліції, міської влади та рятувальників. Двадцять два місця — це не означає, що буде всього 22 камери. На одній території може бути і 6, і 8 камер. Головне, аби все охопити. Проект передбачає встановлення на головних перехрестях 35 камер, що розпізнають номерні знаки. А в людних місцях має працювати ще додатково 52 загальнооглядових камери. Хочемо добитися такого ефекту, як в Києві. Коли за короткий проміжок часу були з'ясовані особи зловмисників, які вкрали чужу дитину. Відео з камер буде направлятися одразу до управління поліції Рівного, - розповідає керуючий справами виконкому Петро Середюк.

Окрім цього, чиновники хочуть залучити на поліпшення криміногенної ситуації в Рівному ще 800 тисяч євро за допомогою європейського гранту. На разі відомо, що цей проект уже пройшов конкурсний відбір.

На сьогодні в обласному центрі у районі автовокзалу на майдані Незалежності та Театральній площі вже діє 10 камер відеоспостереження.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews