Рівненські активісти вимагають розслідування крадіжки землі на Пагорбі Слави

06.11.2017 07:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному активісти закликають громадян приєднатися до акції протесту щодо недобросовісних забудовників. Організатори акції - неформальний, неполітичний громадський рух «Захистимо Рівне», який утворився ще в 2013 році.

Нагадаємо, тоді місцеві активісти боронили землю парку ім. Шевченка від захоплення рестораном «Ліон». Про це написав громадський активіст Святослав Клічук на своїй сторінці у Фейсбук:

«Більше 3 років пройшло з моменту, коли недобросовісний будівельник з орбіти Набережного кварталу намагався незаконно захопити землю в парку Пагорбу Слави. Десятки рівнян, громадських активістів, журналістів не дали розпочати незаконне будівництво. Десятки свідків, фото та відео матеріалів виявилися не потрібними поліції для розслідувнаня відкритої кримінальної справи. Більше того, першу справу вони тихенько закрили.

Потім забудовник, свальсифікувавши експертизу, спробував через суд узаконити крадіжку. Активісти знову призупинили цю схему. Поліція знову не змогла зайти людей, які рили котлован, зрізали дерева, нищили парк, фальсифікували документи.

У вівторок ми підемо під стіни поліції та хочемо почути відповіді за запитання:
- чому затягується розслідування;
- чому не опитуються свідки;
- чому не вживаються інші заходи, аби довести справу до кінця навзвати імена та покарати винних.

Акцію ми робимо напередодні засідання у Вищому господарському суді, де забудовник хоче відсудити собі землю парку. У тому суді не буде результатів розслідування кримінальної справи, не буде підтвердженого поліцією факту фальсифікації документів, не буде прізвищ людей, які крадуть нашу землю.

Ми вимагаємо звіт про розслідування справи і беремо її під контроль мешканців Рівного. Нам потрібна дієва поліція, нероб та корупціонерів ми не хочемо утримувати за свої податки».

Рівненські активісти запрошують усіх небайдужих громадян прийти 6 листопада о 12:30 за адресою: вулиця Хвильового, 2, Головне управління поліції,
 та підтримати акцію протесту.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews