У Рівному п’яний за кермом заявив: «Пив, п’ю і буду пить» (Фото)

16.11.2017 02:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному водій, якого двічі за ніч зловили п’яним за кермом, заявив, що питиме й далі.  Поліцейські зафіксували у порушника 2.48 проміле алкоголю.

Вдруге поліцейські виявили того ж водія, який викликав таксі та транспортував своє авто шляхом буксирування на гнучкому щепленні. Автомобілем, який буксирувавався, керував все той же водій, хоча перед тим написав зобов’язання не сідати за кермо. Відповідно, патрульні оформили на чоловіка 2-гу 130-ту статтю за ніч.

У відповідь під час пояснення своєї поведінки патрульним поліцейським водій написав:

«Пив, п’ю і буду пить».

Нагадаємо, такі порушення далеко не рідкість, коли водія ловлять п’яним за кермом двічі за одну ніч. Також зафіксовано багато випадків, коли водій до рішення суду за першим протоколом (суд до 3 місяців, 50% не встигають розглянути) ще кілька разів встигає бути оформленим за водіння ТЗ у стані сп’яніння. Весь цей час водій має право керувати ТЗ і всі нові оформлені п’янки також оформлюються, як ч1.130.

Причому, поки суд на винесе перше рішення - жодного посилення відповідальності. Штраф становить лише 10200 грн. і позбавлення прав на 1 рік. І тільки після цього наступного разу водій буде притягатися за ч.2 (за повторне керування) і матиме збільшений штраф.

До речі, жодної відповідальності (посилення відповілальності), якщо водія ловлять кожні 2 роки або рідше - за кожне таке порушення відповідальність така ж, як і попереднього разу.

Фото і текст Evhen Zborowski

За матеріалами http://shlyahta.com.ua 

null
Фото:  Evhen Zborowski

 

null
Фото:  Evhen Zborowski

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews