Здолбунівчанам на закордонні паспорти доведеться зачекати

17.11.2017 15:39   Джерело: НОВЕ ЖИТТЯ
Опубліковано : Марта Білик

Після прийняття безвізового режиму дуже багато наших краян виявили бажання отримати біометричні закордонні паспорти. Однак період виготовлення таких документів доволі тривалий. Причому про те, що ситуація схожа у різних регіонах України, працівники установ, які ці документи видають, відвідувачів попереджають одразу.

За інформацією управління Державної міграційної служби України в Рівненській області, оформлення паспорта за звичайним терміном, яке мало б тривати двадцять робочих днів, може затягтися й до двох з половиною місяців. А термінове виготовлення такого документа, що повинно б тривати сім робочих днів - до півтора місяця.

У Здолбунівському районному секторі управління ДМС України в Рівненській області точних термінів оформлення паспортів теж не називають, аргументуючи, що друкують ці документи у Києві на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна».

- Оскільки паспортів ми не друкуємо, то не можемо пообіцяти громадянам, що їх виготовлять протягом визначеного терміну. Зараз закордонні паспорти отримують ті, хто подав документи на початку жовтня цього року, - зазначив начальник Здолбунівського районного сектора управління ДМС України в Рівненській області Віктор Томашевський.

На сьогодні у Здолбунівському РС УДМС України в Рівненській області діє вже дві станції прийому документів на виготовлення закордонних паспортів та паспортів у формі ID-карток. Тож тепер відвідувачів там приймають значно швидше. Нагадаємо, згідно із законодавством, термінове виготовлення закордонного паспорта коштує 810,32 грн., звичайне - 557,32 грн.

Ірина САМЧУК

НОВЕ ЖИТТЯ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: НОВЕ ЖИТТЯ