Чиновники з Рівненщини вивчали досвід Польщі

22.11.2017 18:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненська делегація у Вармінсько-Мазурському воєводстві Республіки Польща вивчала, як господарювати і берегти навколишнє середовище. До складу делегації увійшли фахівці департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА, а також посадовці районного рівня.

Як розповіли поляки, їхнє воєводство ще називають «Краєм тисячі озер». Тому місцеві жителі приділяють велику увагу очистці стічних вод, які потрапляють до водойм.

Делегація з Рівненщини побувала у містах Елк, Мронгово, Ольштин та ознайомилася із проектами з очищення води, що реалізовані за кошти місцевої громади та ЄС. Також побачили й прибудинкове фільтрування в ґміні Рогозі.

null
Фото з сайту рівненської ОДА

Також рівненській делегації продемонстрували впровадження роздільного сміттєзбирання.

Так, біля населених пунктів розміщенні контейнери для різного роду відходів. Біля них навіть знаходяться пункти відеоспостереження, аби запобігти крадіжкам сміття «сірими компаніями». Тверді побутові відходи збирає приватна компанія, яка їх доставляє до сміттєпереробного заводу. Він побудований на 100 тисяч населення, і 95% сміття переробляє на органічні добрива. Представники рівненської делегації переконані, що візит був надзвичайно корисним для них.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Адже жителі Вармінсько-Мазурського воєводства показали, як європейські країни господарюють, не завдаючи шкоди для навколишнього середовища. Також поляки розповіли про фінансові інструменти, які можна використовувати під час реалізації природоохоронних проектів в області.


За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews