У селі Лозки Володимирецького району люди реформам не довіряють

25.11.2017 06:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У віддалених селах Рівненщини реформа децентралізації затягується. Зокрема у селі Лозки Володимирецького району активісти та депутати не поспішають об’єднуватись. Мовляв, сільська рада депресивна, роботи у людей немає. Та найбільше люди побоюються закриття шкіл, а їх там дві, всього навчається 180 дітей.

Консультанти Проекту Пульс Рівненського РВ Асоціації міст України, в рамках роботи інформаційного пункту децентралізації розповіли депутатам та активу села про основні цілі реформи. Розвіяли міфи про децентралізацію, адже як з’ясувалося - люди мало знають про успіхи об’єднаних громад. А з другого боку - не бажають брати відповідальність на себе.

null
Фото Проекту Пульс

Виконавчий директор РРВ АМУ Тетяна Грещук наголосила: «Сьогодні вже ніхто нічого на дасть, потрібно йти і робити, брати все в свої руки. Тільки так в селах покращаться умови життя. Змінити своє ставлення до громади, та свою роль у громаді – це сучасні виклики, які постають перед активом громад. А громади, які це зрозуміли, вже сьогодні бачать перші результати своєї спільної праці».

null
 Фото Проекту Пульс

Консультант з бюджетних питань Проекту Пульс Людмила Кушнер детально розповіла про формування бюджету громади, які надходження будуть отримувати у разі об’єднання. Водночас заспокоїла людей щодо фінансування освіти та медицини.

«Освітню та медичну субвенції усі громади отримують у повному обсязі вчасно. Люди не мають жодних заборгованостей по зарплаті чи енергоносіях. До того ж, нині існує ряд програм, націлених на розвиток медицини на селі. Міжнародні донори допомагають реконструювати ФАПи та амбулаторії, реалізують проекти ЦНАПів», - розповіла Людмила Кушнер.

null
 Фото Проекту Пульс

Василь Курилас, консультант з правових питань, роз’яснив закон про об’єднання громад, реформу децентралізації. Закликав людей ще раз подумати, обговорити варіанти об’єднання, і не боятися робити вагомі зміни у житті.

null
 Фото Проекту Пульс

За повідомленням проекту ПУЛЬС USAID Рівненського РВ Асоціації міст України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews