Прийняв хрещення – від служби вільний або Як на Поліссі від армії косять

26.11.2017 22:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Значна частина молоді Рівненщини ухиляється від призову, - про це йшлося під час брифінгу обласного військового комісаріату, повідомляє Голосно.

Як зазначили військові, нині зі всієї області відправили для проходження строкової служби в армії 305 юнаків. Проте чимало юнаків проходити службу в армії не хоче. Приміром, серед чотирьох сотень потенційних призовників в обласному центрі для проходження медичної комісії прибуло лише десять юнаків.

Насамперед ухиляються від служби у північних районах області. Цікаво, що обирають вони нестандартні способи не йти до армії. Зокрема, приймають водне хрещення, зазначив начальник відділу комплектування призову Рівненського обласного військового комісаріату Андрій Купчак. Юнаки приносять довідку, що вони члени відповідної релігійної організації і прийняли водне хрещення.

Загалом придатними для військової служби визнані понад тисяча призовників з Рівненщини. проте ці юнаки відповідно до своїх віросповідань не можуть брати до рук зброю та приймати військову присягу. Тож вони проходитимуть альтернативну цивільну службу при райдержадміністраціях, підприємствах, комунальних управліннях тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews