На Рівненщині вандали здавали надгробки з могил на металобрухт (Фото)

29.11.2017 15:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У с. Стара Рафалівка Володимирецького району невідомі викрали надгробки з могил. Сталося це 19 листопада. Поліцейські вже встановили осіб, які вчинили наругу. Тепер їм загрожує черговий тюремний строк, повідомляє Відділ комунікації поліції в Рівненській області.

На цвинтарі загалом викрадено 20 металевих конструкцій із поховань. За цим фактом були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).

null
 Фото з сайту ГУ НП в Рівненській області

Працівники Володимирецького відділення поліції виявили зловмисників. Ними виявились двоє рідних братів, 35-ти та 31-річні жителі міста Вараша. Обоє зізналися у вчиненні наруги над 20 могилами. Надгробки у вигляді металевих конструкцій вони викрадали з початку вересня по листопад включно. Потім їх розрізали на частини,  виносили до лісопосадки, звідки вивозили та здавали на металобрухт. Отримані кошти витрачали на власні потреби.

Обоє чоловіків вже притягувалися до відповідальності за вчинення крадіжки та шахрайства. Утім, відбулися іспитовим строком та невдовзі по амністії судимість взагалі було погашено.

За фактом наруги над могилами, вчиненою за попередньою змовою групою осіб, обом чоловікам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України. За вчинене кримінальне правопорушення відповідно до санкції статті їм загрожує покарання у виді обмеження волі строком від чотирьох до п’яти років чи позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Наразі поліцейські встановлюють осіб, над могилами рідних чи близьких яких вчинили наругу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews