Рівненські рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті

02.12.2017 22:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Всього з початку року на території України виникло понад 79 тисячі пожеж, з них понад 27 тисячі - у житловому секторі. Повідомляють рівненські рятувальники.

Основними причинами загорянь у помешканнях і загибелі людей є власна недбалість, нехтування відомими з дитинства правилами пожежної безпеки: необережне поводження з вогнем та нагрівальними електроприладами, паління у ліжку в нетверезому стані, перевантаження або несправність електромережі. Головна причина травмування і загибелі дітей - пустощі з вогнем та залишення малюків без нагляду дорослих.

У разі виникнення небезпеки порятунок людей залежить іноді від лічених хвилин, тому вчасний виклик професіоналів часто стає вирішальним у боротьбі за життя.

Рекордна кількість загиблих на пожежах, які виникли в побуті, цього тижня в Україні припала на 30 листопада - 9 осіб.

Саме з метою профілактики пожеж в житловому секторі напередодні осінньо-зимового опалювального сезону фахівці ДСНС проводять рейди масово-роз'яснювальної роботи по всій країні. 

Рятувальники закликають: «Шановні громадяни! Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуйтеся правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками».

Фахівці ДСНС нагадують: 

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;

- при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews