Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

У Рівному презентували оповідання про війну та життя (Фото)

03.12.2017 23:55   Джерело: RvNews
Автор : Марта Білик

2 грудня у приміщенні театру «Сонях» свою чергову книжку «1000 і 1 ніч війни» презентував заслужений журналіст України, режисер та письменник Руслан Горовий.

null
 Фото Ірини Самчук

Не вперше письменник приїздить до нашого міста із своїми книгами. Раніше тут пан Руслан презентував «Гагаріна та Барселону» і «Ген воїна».

«1000 і 1 ніч війни» - це збірка оповідань про «шматочки життя різних людей» - як описав свою книгу сам автор.

- Ця книга про нас з вами. Але оскільки ми живемо зараз у стані війни, то так чи інакше всі ці розповіді торкаються її, - зазначив Руслан Горовий.

Присвячена книга Дані Дідіку – 15-річному хлопчині-патріоту, який загинув внаслідок теракту у Харкові під час ходи Гідності 22 лютого 2015 року. Саме цей підліток надихнув автора на написання книжки.

- Це видатний українець. Він – основа нашого сучасного епосу. Він загинув за те, щоб ми могли жити, воювати та доводити далі, що Україна – не якійсь там кусочок колишнього Радянського союзу, а дійсно незалежна держава, - переконаний письменник.

Окрім нової книги «1000 і 1 ніч війни», письменник також представив присутнім твори, презентацій яких у Рівному не було – «Казки на ніч» та «40 або чому чуваки не святкують».

null
 Фото Ірини Самчук

Цікаво, що всі оповідання, які автор видає у книгах, він спочатку опубліковує у себе на сторінці у Фейсбук. Нині ж він їх видає, аби поспілкуватися зі своїми друзями по соцмережі в живу.

Під час зустрічі письменник зачитав уривки зі своїх книг та розповів, як писалася кожна з них. Спочатку оповідання в автора народжується як діалог. Частина з цих діалогів стає оповіданнями і публікується, частина – ні.

Та є такі оповідання, які він публікує на своїй сторінці у Фейсбук, та вони не входять до збірок. Такі твори зазвичай автор зачитує під час зустрічей з читачами.

null
 Фото Ірини Самчук

Поділився Руслан Горовий і планами на майбутнє. Нині готується до друку нова книжка «Конотоп – земля легенд», яку він презентує вже за декілька тижнів. Тож письменник пообіцяв привезти її з презентацією і до Рівного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews