Максим Коломис

Максим Коломис

журналіст, телеведучий, RvNews

«Батьківщину» з президії Рівненської облради «радикально» відтиснуть

Члени президії просто посунуться на одне крісло угору...

06.12.2017 17:02   Джерело: RvNews
Автор : Максим Коломис

Радикальна партія, яку після зняття Володимира Ковальчука з посту голови майже на два роки усунули з президії Рівненської облради, знову туди повернеться. Щоправда, замість посади голови тепер вдовольниться скромнішою посадою другого заступника. Замість молодого і гарячого пана Ковальчука у крісло, швидше за все, сяде поміркованіший Сергій Свисталюк. 

1 грудня депутати облради не підтримали звіт свого голови – висуванця «Батьківщини» Миколи Драганчука. Це стало потужним сигналом, що об’єднувати навколо себе більшість ця партія більше не здатна. Для успішного ухвалення рішень депутатам доведеться переформатуватись якось інакше. Відтак, дотримуючись процедури, голові запропонували написати заяву на звільнення і, оскільки той відмовився, «підуть» його, ймовірніше за все, вже десь після Нового року.Донедавна фактичну більшість в Рівненській облраді складали висуванці від БПП, «Батьківщини», «Свободи», «Укропу» та «Конретних справ» Світлани Богатирчук-Кривко. Всі, окрім Радикальної партії: загалом плюс-мінус 40 депутатів. Десь такою ж більшість лишатиметься й надалі: просто замість «Батьківщини» в неї повернеться приблизно рівна за чисельністю фракція «радикалів». 

null
Фото "Громадського радіо"

 Подейкують, яблуком розбрату з «Батьківщиною» стала відмова колег по більшості обирати директором Рівненського онкодиспансеру  її висуванця Олександра Ткача. Мовляв, Микола Кучерук зайняв надто вже непримиренну позицію, за що і був покараний…

 

Такий погляд на ситуацію, одначе, бачиться дещо спрощеним. Думаю, йдеться радше про те, що для керівництва «Батьківщини» перебування в одній більшості з людьми Президента напередодні виборів бачиться не надто виграшним. Політична сила Юлії Тимошенко, це ні для кого не секрет, у будь-яку передвиборчу гонку воліє входити як непримиренний опозиціонер. Не сумніваюся, саме у цьому амплуа воліє почати також і передвиборчий 2018-ий рік.

Постать самого Миколи Драганчука у цих розкладах навряд чи має бодай якесь значення. Він, як відомо, вже невдовзі після свого призначення публічно заявляв, що членом «Батьківщини», як і будь-якої іншої партії ніколи не був. Мовляв, «білосердечні» є близькими йому своїми духом і поглядами, за їх підтримки тричі обирався депутатом, але ніякого членства!

 

null
Фото з сайту "Радіо Трек"

 Більшість оглядачів сходяться на думці, що президія Рівненської облради просто посунеться на одне крісло угору: нинішнього першого заступника Олександра Корнійчука повернуть у крісло голови, де він не тривалий час встиг посидіти на початку минулого року, а другий заступник, «свободівець» Олексій Бучинський стане першим, звільнивши своє місце згаданому вище пану Свисталюку.

Фракція «Батьківщини» піде в опозицію, але, знаючи стиль пана Кучерука, навряд чи буде надто непримиренною. Він бо людина досвідчена і ділова, а таким людям зайва непримиренність якось не личить…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews