На заповідник «Поле Берестецької битви хочуть витратити 25 млн. грн.

11.12.2017 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Саме такої суми потребує реставрація пам’ятки архітектури. Загалом, аби реставрувати історико-культурні пам’ятки Рівненщини, необхідно 65 млн. грн. Про це заявив Олексій Муляренко під час виїзного засідання комітету ВРУ, що відбувався у Рівненській ОДА днями.

Коштів на реставрацію всіх пам’яток з обласного бюджету не вистачить. Адже нині на державному обліку перебуває 2933 пам’ятки історії та культури, 339 пам’яток архітектури та містобудування.

Тому голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко звернувся до голови Комітету Андрія Павелка, з проханням передбачити фінансування реставрації.

Зокрема, потребують ремонту замок князів Корецьких на Кореччині, Палац князів Любомирських, Надбрамний корпус Дубенського замку та Луцька брама на Дубенщині. Плановий ремонт потрібно провести в Острозькому історико-культурному заповіднику: у Вежі Мурованій та Башті Луцькій. На реставрацію чекає і краєзнавчий музей в обласному центрі.

Загалом, підрахували, що на фінансування таких ремонтів потрібно 40 млн. грн. Також близько 25 млн. грн. потребує реставрація заповідника «Поле Берестецької битви».

Андрій Павелко зазначив, що ті історичні пам’ятки архітектури, які є на території Рівненської області, важливо підтримати.  

Нагадаємо, наступний 2018 рік в Україні анонсовано роком культурної спадщини.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews