Швидка допомога від рівненської «Справедливості» рятуватиме життя захисників України (Фото)

18.12.2017 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У суботу в Києві волонтери з Рівного передали Першому добровольчому мобільному шпиталю автомобіль швидкої допомоги Fiat Ducato, придбаний за фактичної підтримки Рівненської обласної організації Руху “Справедливість”, і завантажений медикаментами, теплими речами, харчами, зібраними рівнянами для наших бійців на фронті.

Передача автомобіля ПДМШ відбулася в день, коли добровольчий шпиталь святкував третю річницю свого створення. У церемонії взяли участь медики-добровольці на чолі з президентом ПДМШ Геннадієм Друзенком, лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко, представники ЗМІ.

Ідея придбати швидку для ПДМШ виникла у Дмитра Громенка, батька чотирьох дітей, підприємця й громадського активіста із Рівного, після того, як у вересні цього року він був учасником ротації ПДМШ – місяць працював водієм-санітаром бригади медичної евакуації. Як він розповів, ініціативу підтримала рівненська обласна організація Руху “Справедливість”, яка допомогла зібрати кошти серед партійців на придбання швидкої в Польщі та забезпечила її доставку в Україну. (Останнє виявилося зовсім не легкою справою. За інформацією від Валентина Наливайченка, через спротив бюрократів доставка і розмитнення забрали більше двох місяців.)

Разом з Дмитром цю ідею реалізували його друзі Сергій Новак, Ігор Романчук і Борис Александропуло.

Волонтери “Справедливості” в Рівному відремонтували автомобіль, укомплектували його, а також оголосили серед містян збір харчів, теплих речей і ліків для наших захисників.

“Ми опублікували список потрібних медикаментів, а люди самі купували їх і приносили нам” – сказав Дмитро. “Якщо завдяки цьому автомобілю вдасться врятувати хоча б одного воїна, будемо вважати, що нашу місію виконано”, – підкреслив волонтер.

viber image33

 

Керівник рівненської обласної організації Руху “Справедливість” Анатолій Сидорук. доповнив, що ця автівка – перша, але не остання: “Нам уже зараз підшукують за кордоном автомобілі швидкої допомоги, і ми будемо так само збирати кошти на придбання цих автомобілів, бо на передовій їх не вистачає”.

Звертаючись до журналістів під час церемонії передачі швидкої, Валентин Наливайченко сказав про медиків-добровольців: “Ми щасливі тим, що “Справедливість” разом з ними… Люди, яких ви бачите, це ті, кому має належати влада в охороні здоров’я в Україні, які пройшли через фронт і зрозуміли найголовніше: не можна красти в українській медицині, а можна і треба фахівцям – українським лікарям – дати гідну зарплату, гідне фінансування. Усе інше вони зроблять так, як треба”.

viber image11

Як зауважив Геннадій Друзенко, на четвертий рік війни на фронті досі критично бракує медичного транспорту: “Приміром, медики 28 бригади, що працюють на “нулі”, мріють не те, що про нормальну швидку – в них немає навіть сумнозвісних “буханців” – медичних УАЗиків, знятих з випуску за 5 років до того, як Україна стала незалежною. Тому кожна карета швидкої допомоги, що виїжджає на фронт, наразі на вагу золота. І тому ця автівка вже сьогодні вночі вирушить на Схід до нашого побратима Олександра Гагаєва [віце-президента ПДМШ із взаємодії зі Збройними Силами України та іншими збройними формуваннями], що керує підрозділами медеваку ПДМШ, які рятують життя і здоров’я наших захисників на ділянці фронту від Гранітного до Красногорівки”

Друзенко також подякував партнерам і побратимам з Руху “Справедливість” за “такий чудовий подарунок до триріччя ПДМШ”. “Шкода тільки, що ця швидка мала вже два місяці працювати в АТО, але державна бюрократія проявляла чуда винахідливості, аби спочатку не впустити автівку в Україну, а потім не дати її полагодити, обладнати та відправити на фронт – аж до обшуків в гаражах наших рівненських друзів і замовних сюжетів на рівненських телеканалах з поливанням їх брудом. На жаль, війна на два фронти – проти внутрішнього та зовнішнього ворога триває. Але ми обов’язково переможемо!” – сказав керівник добровольчого шпиталю.

777777777777


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews