Рівненському «Пласту» – 95 років

Перша молодіжна організація «Пласту» на Рівненщині цього року відзначає 95 років з дня заснування

19.12.2017 06:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Перший пластовий осередок постав в селі Олександрія Рівненського району у 1922 році. Його заснували старшокласники місцевої польської семикласної школи Володимир Боровський, Теодосій Семенюк, Теодосій Довгалюк.

Олександрійські пластуни організували навколо себе молодь і почали проводити сходини, де вивчали географію, історію України, українську мову, приділяли увагу фізичним вправам та військовому вишколу, формували власну бібліотеку.

null
Фото РОДА

При місцевому курені імені Івана Богуна вперше на Рівненщині були закладені літературний, драматичний і столярний гуртки, які потім набули значного поширення в куренях Тучина, Городища, Межирич Рівненського повіту, Рівного, Володимир-Волинського, Луцька, Кременця та інших волинських сіл і містечок.

Місцеві провідники пластового руху створили та видавали власний журнал.

Нині ж у Рівненському районі діє Пластова оселя. Її заснували торік. Оселя отримала назву «Волошки» від назви населеного пункту, де вона розташувалася.

Як розповідає голова Окружної Пластової Ради Рівненської округи пласту – НСОУ Юрій  Шадий, Пластова оселя укомплектована класами для тренінґів, їдальнею. А на її території облаштували стаціонарні місця для спортивних занять, для таборування та під ватру на відкритому повітрі.

Тут проводять патріотичні заходи, вишколи провідників і навчання виховників, таборові сезони. Тобто молодь має можливість розвиватися, є комфортні умови для її самореалізації.

Також вже другий рік поспіль у Волошках гостюють пластуни зі Сходу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews