На Гурбах молитимуться за «святого, який ходить»

19.12.2017 23:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Свято-Воскресенському Гурбинському чоловічому монастирі 25 грудня відбудеться урочисте богослужіння у день пам’яті святителя Спиридона Тримифунтського.

Богослужіння розпочнеться о 9.00, повідомляють на сайті Нового життя з посиланням на сайт Гурбинського монастиря.

Спиридон Тримифунтськиий жив у часи царювання імператора Костянтина Великого та сина його Констанція. За легендою вмів зцілювати невиліковні хвороби та одним лише словом виганяв бісів. Сьогодні святителя Спиридона ще називають "святим, що ходить", бо неодноразово монахи зустрічаються з таким явищем: коли зранку хочуть відкрити раку з мощами святого, то ключ не повертається у замку, натомість наступного дня ключ повертається і замок відкривається відразу. "Це", - кажуть монахи, - "означає, що святителя зараз немає, він пішов комусь на допомогу". На доказ цього взуття на ногах святого періодично замінюють на нове, бо старе зношується і часто має на собі сліди глини, болота або трави.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews