У Рівному відбудеться Чемпіонат України з баскетболу

21.12.2017 13:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Після більш як двомісячної перерви у Рівному знову зіграють матчі Вищої ліги Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд. Останні ігри цих змагань в нашому місті відбувалися ще 7-8 жовтня, коли БК “Рівне” приймав дніпровський “КПЗО ДОС ДЮСШ-ДОР” та здобув упевнені дві перемоги. Після цього рівняни на власні очі могли бачити лише кубкові матчі місцевої команди.

Баскетбольний клуб “Рівне” запрошує усіх уболівальників відвідати матчі з “Хімік-2” з Южного. Перша гра відбудеться вже сьогодні у четвер 21 грудня та розпочнеться о 19:00. Повторний матч команди зіграють у п’ятницю 22 грудня, і розпочнуть о 16:00.

Вже сьогодні БК “Рівне” прийматиме молоду команду “Хімік-2” з Южного. Як і рівняни, у Чемпіонаті України одесити зіграли вісім матчів, у чотирьох здобули перемоги та у стількох же зазнали поразок. Двічі вони обіграли “Львівську політехніку” та столичний “Київ-Баскет”. А поступилися в обох матчах одеському “Динамо” та “Говерлі”. У турнірній таблиці южненці знаходяться на п’ятому місці, відразу після БК “Рівне”.

Вища ліга

“Хімік-2” одна з наймолодших команд ліги, так, згідно офіційної заявки на сайті ФБУ, найстарший баскетболіст в складі – це Ануар Рахімшаіков, який народився 25 березня 1997 року. Всі решта шістнадцять одноклубників ще молодші. До слова, найвищий баскетболіст в команді, шістнадцятирічний Артур Фреш-Стаханов, який має зріст 207 см.

В цьому сезоні, найрезультативніший в складі “Хімік-2”, вісімнадцятирічний Андрій Войналович, який в середньому набирає 20,6 очок за гру. Дев’ятнадцятирічний Максим Николаєнко з середнім результатом 6,7 підбирань за матч, є найкращим з-поміж партнерів у цьому компоненті. А вісімнадцятирічний Вадим Козак з показником 5,1 результативних передач за гру є кращим розігруючим команди.

Додамо, що “Хімік-2”, як і БК “Рівне” пробився до чвертьфіналу Кубку України.

Щодо рівнян, то за цей час чоловіча команда БК “Рівне” у Вищій лізі зіграла вісім ігор, з яких шість відбулися на виїзді. П’ять з них завершились перемогами, і три поразками. Нагадаємо, що рівняни двічі обіграли “Львівську політехніку”, одного разу “Говерлу”, двічі поступилися одеському “Динамо” та одного разу тій же “Говерлі”, а також в перших іграх чемпіонату, які відбулися у Рівному, був переможений КПЗО “ДОС ДЮСШ-ДОР”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews